“Козятин Інваспорт” твердий поступ сумоїстів

13 лютого 2010 р. в м. Вінниця в приміщенні ЦМС (борцовський зал) відбулися змагання чемпіонату області з боротьби сумо серед молоді та дорослих. Вагові категорії склали юнаки від 60, 70, 85, 100, 115 кг і понад 115, абсолют, та чоловіки від 70, 85, 110, 115 кг, абсолют.

В турнірі взяли участь 6 команд в кількості 65 спортсменів. Команду м. Козятина представляв В Шульга – керівник «Козятин Інваспорт». Цього разу він привіз до Вінниці 11 спортсменів різних вагових категорій. Боротися козятинчанам довелося із спортсменами більшість яких була досвідченими, титулованими, і навіть функціонально краще готовими, тому що вони мають більші можливості для тренування, і зрозуміло налаштованими тільки на перемогу.

Наша команда була змішаною. Її кістяк склали спортсмени- інваліди з вадами слуху, а для підсилення були залучено декілька молодих здорових борців. Чотири спортсмена – інваліда на даний час проживають в Козятині, ще чотири жителі району, а інша четвірка- це здорові спортсмени, теж козятинчани, але навчаються в будівельному технікумі в Вінниці. До речі, вони із задоволенням погодилися захищати спортивну честь Козятина.

Виводячи команду, ми з тренером Миколою Костенко трохи ризикували, – сказав Володимир Шульга. – Часу для підготовки було мало, хлопці-інваліди, яких ми зібрали деякий час були відлучені від спорту і знаходились не в найкращій спортивній формі. Я думаю, що вирішальними стали вольовий фактор і настрій хлопців, їх бажання повернутися у спорт, довести, що їх ще рано списувати. Треба віддати данину і тренеру. Він швидко зміг згуртувати хлопців, налаштувати іх на боротьбу.

В результаті команда козятинських сумістів виступила дуже гідно. В загальному заліку вибороли ІІІ командне місце. Попереду тільки дуже потужні колективи: І місце – Вінниця ДЮСШ №5, а ІІ у – Вінниця «Спартак».

Таким чином наші борці набрали аж 87 очків! Дорослі чоловіки які завоювали призове місце взяли 66 очок, а молодь – 21. Всі вони підуть в залік міському спорткомітету, яким керує Павло Луцюк. До речі, як керівник, він з розумінням поставився до проблеми «Козятин Інваспорту», який поки що немає фінансування і профінансував виступ наших хлопців на цих змаганнях. Для порівняння, щоб набрати таку кількість очків, футболістам, наприклад, потрібно працювати цілий рік. І то їх сума буде невеликою.

За певний час праці з інвалідами, – заявив В. Шульга, – а саме з глухонімими я зробив висновок що це особливі люди. У них своя складна психологія. Вони дружні, колективні, відповідальні, і якщо беруться за якусь справу то виконують її бездоганно. А в спорті, в поєдинках вони боряться з супротивнком до кінця. Це дуже надійні хлопці. І я просто, як колишній спортсмен, як людина і як чоловік дуже вдячний їм за мужність.

Джерело: “Ріа – Козятин”

  1. No trackbacks yet.

Залишити коментар