Козятинський інваспорт за крок до Чемпіонату України

Діти з обмеженими можливостями завжди цінують кожну мить свого життя. Можливо через це вони показують таку активність та чудові результаті в спорті. Прикладом є наша команда з інваспорту, яка на області зайняла майже всі призові місця. Здоровим є чому повчитись.

19 квітня в місті Вінниці на базі ЗОШ №10 відбувся чемпіонат області з легкої атлетики серед дітей з обмеженими можливостями – з вадами зору, опорно-рухового апарату, глухонімі – у вікових категоріях 1996-1997, 1998-2000 років народження. У змаганнях узяли участь близько сорока дітей. Серед них вперше учасницею змагань стала команда міста Козятина. Троє спортсменів з Самгородоцької школи-інтернату 1997 р.н. Ярослав Шустов, Артур Антонюк, Максим Олійник – це діти з вадами зору та дві дівчини з міста Козятина з порушенням опорно-рухового апарату – десятирічна Марія Шпатківська навчається в ЗОШ №5. Анна Лебедєва навчається в ліцеї.
Діти-інваліди змагалися в наступних дистанціях: біг на 60, 100, 200 метрів, метання м’ячика.
В лідери першого забігу на дистанцію 60 метрів вийшла Марія Шпатківська. Вона зуміла подолати суперниць на два роки старших за неї і виборола ІІІ почесне місце.
В другому забігу на дистанції 100 метрів бігла Анна Лебедєва, яка також зайняла ІІІ місце.
В наступному спринті змагались хлопці з Самгородоцької школи-інтернату. Першим на фініші став Ярослав Шустов. ІІ місце виборов Артур Антонюк. На ІІІ – Максим Олійник.
На дистанції 200 метрів першою фінішувала Анна Лебедєва. Другою прибігла Марія Шпатківська.
На 200-метрівці серед хлопців І місце в Артура Антонюка. Другим став Ярослав Шустов. ІІІ – за Максимом Олійником.
В змаганнях з метання м’яча Марія Шпатківська у віковій категорії 1998-2000 років народження кинула найдалі і посіла І місце. Серед дітей 1996-1997 років народження ІІ місце в Анни Лебедєвої.
З хлопців відзначились Ярослав Шустов – ІІ місце та Артур Антонюк – ІІІ місце.
– Після підведення підсумків протоколи змагань вислали до Києва в головне управління інваспорту,- з гордістю розповідає Володимир Шульга, тренер з інваспорту. Якщо в деяких спортсменів набереться велика кількість балів, то в серпні-вересні вони поїдуть до Євпаторії на Чемпіонат України з легкої атлетики. А в наших спортсменів така перспектива є.
– Дуже хочу подякувати директору школи-інтернату Павлу Паламарчуку за оперативну роботу, за надання транспорту для поїздки дітей на змагання, – продовжує Володимир Іванович. – Велика подяка пастору Федору Павлову за підтримку дітей солодощами та соками.
– Я дуже задоволений результатами, – коментує Володимир Шульга, – за такий короткий період, майже без тренувань добились великих результатів.

Ріа-Козятин
Віталій ПОРХУН
(097)3696964

  1. No trackbacks yet.

Залишити коментар