“Інваспорт” вдарив по майстрам

В останні дні лютого у Вінниці на базі ДСО “Колос” відбулися V літні спортивні ігри з греко-римської боротьби, присвячені 65-й річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У впертій боротьбі козятинці завоювали два третіх місця та одне друге. У командному заліку наша команда виборола почесне четверте місце.

Керівник “Інваспорту” у Козятині Володимир Шульга, який представляв команду, заявив:

– Моя мрія – підняти в місті боротьбу, бокс. Ці види спорту роблять чоловіків по-справжньому сильними, мужніми. Вони дадуть їм мистецтво захищати себе та інших. Я вірю, що це можливо, і буду всіляко працювати над цим.

В змаганнях взяли участь дев’ять команд з Вінниці та інших районів області. Загальна кількість учасників склала 86 чоловік. Команда Козятина знову виступала у змішаному складі. На килимі проти маститих суперників разом з борцями з вадами слуху боролися і здорові спортсмени. Перед змаганнями всі спортсмени витримали дуже серйозний іспит. Солідна мандатна комісія у складі авторитетних осіб перевірила, аж до прописки, дані усіх борців. Таким чином намагалися уникнути підставних спортсменів у командах. Усі витримали цей екзамен з честю і були допущені до участі у чемпіонаті. Забігаючи наперед, можна сказати, що наші хлопці в дуже важкій боротьбі з сильними суперниками проявили себе відмінно. Про рівень майстерності суперників говорить те, що нещодавно збірна області, складена з борців Вінниці і Жмеринки, на чемпіонаті України виборола ІІІ місце.

– Є різні види боротьби, – підкреслив тренер Микола Костенко. – Є вільна боротьба, сумо, дзюдо, боротьба на поясах та інші. Але самою престижною, приорітетною у світі є греко-римська. Як тренер, я приємно здивований. Козятин 10 чи 12 років не виставляв борців і багато спеціалістів вважали цей вид спорту загубленим у нашому місті. А сьогодні хлопці, які мають ІІ чи ІІІ дорослий розряд, дали справжній бій кандидатам та майстрам спорту, і це свідчить, що є потенціал. А значить треба розвивати цей вид спорту, треба створювати умови.

Джерело: Ріа – Козятин

  1. No trackbacks yet.

Залишити коментар