Змагання:”Інваспорт” продовжує збирати область у Козятині


6 районів, 10 команд, близько 75 спортсменів узяли участь в обласних змаганнях з баскетболу серед дітей спецшкіл-інтернатів віком до 14 років. Юні баскетболісти влаштували “недитячі” змагання в рамках обласної спартакіади. Були перемоги, були поразки, але головним став сам факт проведення заходу.

– Судячи з того як відбувалися змагання, усі команди у гарній спортивній формі, – зауважив начальник обласного управління “Інваспорту”, за сумісництвом головний суддя змагань, Петро Балака. – Радує те, що змагання дають можливість живого спілкування, активного відпочинку. Діти отримують справжнє, щире задоволення від таких заходів.

У суботу спортзал залізничного училища став меккою для юних любителів баскетболу. Зібралось їх достатньо, щоб провести 12 ігор на звання чемпіона області. Змагання проводили за коловою системою, поділивши учасників на дві підгрупи.

Розпочали змагання жіночі команди з Ситковець та Мурованих Куриловець. Вони з перших хвилин показали захоплюючу боротьбу.

Не обійшлося і без синців та, в пилу змагання, ніхто на них не зважав. Тренери, цього дня, переживали за своїх підопічних настільки, що ледь стримувались аби не вибігти та допомогти “закинути вирішальний.” Надзвичайно емоційним виявився тренер команд з Мурованих Куриловець. Під час гри він так “перехвилювався”, що ледь не зірвав голос. Не зважаючи на юний вік учасників, “фолили” вони не по дитячому, за що і отримували штрафні кидки.

Жіночі ігри були настільки емоційними що, інколи, доводилось повертати гравців на поле. Відпочиваючі команди активно вболівали за своїх товаришів. Після чотирьох ігор чоловіча команда з Самгородку вийшла у фінал, де відчайдушно боролась за І місце з командою Мурованих Куриловець. Серед жінок до фіналу вийшли команди з Катюжан та Мурованих Куриловець. Окрему увагу отримала команда Кислятської школи – інтернату для глухонімих.

Розважальну програму під час перерв забезпечував переможець обласного конкурсу спортивних коментаторів Володимир Сімачьов. За сприяння підприємців міста Миколи Царука та Юрія Задорожного переможці були нагороджені грошовими та солодкими призами. Управління обласного відділу “Інваспорт” відзначило переможців медалями, грамотами та кубками.

Джерело: Ріа – Козятин

  1. No trackbacks yet.

Залишити коментар