Змагалися діти з вадами здоров’я


Вперше у нашому місті 2 жовтня відбувся чемпіонат області з “Інваспорту” серед дітей з обмеженими можливостями. Спортсмени з дев’яти районів зібрались на стадіоні “Локомотив”, щоб узяти участь у змаганнях з легкої атлетики в п’яти заліках

Завдяки стрімкому розвитку “Інваспорту” на Козятинщині, який започаткував Володимир Шульга, було прийнято рішення проводити чемпіонат у вашому місті, – розповів начальник обласного управління “Інваспорту” Петро Балака.

Спартакіада для дітей з обмеженими можливостями проводиться раз в півроку. У минулому році такий захід відбувся в місті Немирові.

У суботу стадіон “Локомотив” прийняв 61 дитину з різними вадами здоров’я. Діти з серцево-судинними захворюваннями, вадами зору, глухонімі та розумово відсталі прагнули показати гарні результати. Врешті решт довели, що можуть бути сильними та гідними суперниками. Дев’ять команд мірялись силами в п’яти дисциплінах командного заліку. Змагалися у забігу на 100, 200, 400 метрів, метанні м’ячика та стрибках у довжину. 12 козятинчан – вихованці голови міськрайонного “Інваспорту” Володимира Шульги – змагались в індивідуальних заліках із зазначених дисциплін.

Старання майбутніх зірок спорту було відзначено грошовими нагородами від мецената чемпіонату Миколи Царука. Благодійну допомогу у проведенні спартакіади надали і підприємці: Іван Цьома, Михайло Зікрань, Юрій Стасевич та Іван Боровський.

Переможці спартакіади у командному заліку:
I – Муровані Курилівці
II – Катюжанськ
III – Самгородок

Перемоги наших спортсменів в індивідуальному заліку:

стрибки в довжину:
III – Сергій Шидлівський

забіг на 100 м:
II – Олександр Дерев’янко
II – Ганна Шитова
III – Сергій Шидлівський

забіг на 200 м:
II – Олександр Дерев’янко

забіг на 400 м:
I-II- Олександр Дерев’янко
Сергій Шидлівський

Джерело: Ріа – Козятин

  1. No trackbacks yet.

Залишити коментар